Noisegate

KOEN BOGAERTS

Van kindsaf aan ben ik met muziek bezig. Als kleuter zong ik alles mee wat ik hoorde. Toen vonden mijn ouders dat  het tijd werd om muziekschool te beginnen, ik was 8 jaar. Na een jaartje koos ik dwarsfluit als instrument. Later kwam er nog sax bij, maar het is pas op het conservatorium dat ik de passie voor het zingen gevonden heb.

Ik deed audititie bij “Night Of The Proms” , aangespoord door leerling/ collega  in 1994. De rest is geschiedenis,  in totaal heb ik dit 21j gedaan.

Ik stond tevens op het podium als backing vocal bij Joe Cocker, Andrea Bocelli, Tony Hadley, Dani Klein en vele anderen.
Zingen en muziek in het algemeen zijn voor mij passie, expressie, je innerlijke zelf overbrengen naar de buitenwereld…

welk instrument bespeel je zelf?

Zang – dwarsfluit – sax – piano/ keyboard – drums – gitaar – basgitaar

OPLEIDING

Klassieke muziekschool (dwarsfluit/ sax), Conservatorium Brussel afdeling Jazz
Commerciële Muziekproductie

wat wil je je leerlingen bijbrengen

Een totaal pakket! Zingen is meer dan alleen maar een tekst melodisch brengen. Het gaat over hoe pak ik het aan, hoe verbind ik me met mijn publiek, hoe leef ik me in in de song, hoe leg ik dynamiek, hoe hou ik mijn publiek geïnteresseerd, hoe adem ik, hoe leg ik het verschil in een strofe, refrein, bridge…..

Favoriete band of muzikant?

Dream Theater – Jethro Tull – KISS – Journey – Nightwish – Alanis Morissette – Tori Amos, Amaranthe – Limp Bizkit – etc etc….. heel erg uiteenlopende genres gaande van klassiek, tot prog metal (GEEN SCHLAGER!!!)

MEEGESPEELD MET

Gaande van Andrea Bocelli tot Toto

Eigen muziek

Feedback (zang, bas), ProMille (zang, dwarsfluit), Volbiet (gitaar), John
Woolley & Sons (drums)

NEVER QUIT!

Lessen

ZANG, PIANO, DWARSFLUIT, SAX op MAANDAG