Juliet Coy

docente ZANG / singing teacher

Op 2 oktober 2016 is onze dierbare collega zangdocente Juliet Coy in een tragisch ongeval om het leven is gekomen.
Het hoeft nauwelijks gezegd dat wij hier diep door geschokt zijn. Wij verliezen niet alleen een zeer gewaardeerde collega maar ook een warme en gepassioneerde persoonlijkheid, iemand voor wie muziek leven was en leven muziek, iemand die zich steeds met hart en ziel voor haar leerlingen inzette.
De leegte die zij achterlaat is op dit ogenblik niet te vatten.

 

Een dame om u tegen te zeggen, die Juliet Coy. Deze Canadese heeft immers ballen aan haar lijf. En dat kan je in pop- en rockmilieus best gebruiken. De mosterd haalde ze bij Jan Cooper, die als stemcoach werkt voor producer Bob Rock. Die brave man hielp de boys van Metallica van hun castraatstem af, gaf Mötley Crue volume en hielp Steven Tyler van Aerosmith met zijn 'rekoefeningen'.

Zelf was deze dame van Vancouver een van de eerste stemcoaches aan de popacademie La Chapelle in Waimes. Ze werkte ondermeer voor Faast Orange, de band van manlief Xavier Carion (ooit lid van Channel Zero, onze nationale trots van weleer), en voor triphop-revelatie Lowpass. Ze schrijft en zingt eigen akoestische songs.

Geen cursussen gevonden