Bart Plugers

Docent ZANG.
Scroll naar beneden voor een overzicht van de beschikbare lesuren.
 
* Bij welke groepen speel je/heb je gespeeld, of met welke groepen heb je ooit al muzikaal samengewerkt, live en/of in de studio?
Soaring Flight, The Tommy’s, Koninklijke Harmonie Peer, Kim in the middle, Sheila Jordan, Jeff Holmes Group, Sabien Tiels, Marco Cirone, Tom Olaerts, meerdere samenspelgroepen,...

* Hoe zou je beschrijven wat muziek met je doet? Hoe belangrijk is muziek voor jou en waarom?
Ik zou muziek omschrijven als de rode draad in mijn leven. Bewust en onbewust zorgt muziek ervoor dat ik steeds een doel heb en vol goede moed de dag begin. Als ik mijn dagelijkse portie (luisteren en/of vertolken) niet binnenkrijg, voel ik me niet ‘compleet’.
 
* Uit welke activiteiten bestaat jouw muziekcarrière?
Actief beluisteren en ontdekken van inspiratiebronnen, dagelijks nieuwe nummers instuderen en interpreteren, samenwerken met getalenteerde muzikanten, optreden in groepsverband of solo, lesgeven aan gedreven leerlingen, mijn muziekmicrobe proberen door te geven aan anderen.

* Welke concerten bliezen je van je sokken?
Joshua Redman, Lizz Wright, Snarky Puppy, Green Day, Paolo Nutini, Sam Smith, Arctic Monkeys, Dee Dee Bridgewater, …

* Wanneer en waar heb je het muziekvirus opgelopen?
Ik weet niet precies wanneer en waar, aangezien ik al met musiceren bezig ben sinds ik het me kan herinneren. Er is wel een moment waarop ik echt besefte dat ik dit mijn hele leven wil doen. Dat was op een scoutskamp in Tsechië 4 jaar geleden; ik was toen als eerste wakker en zat aan het meer terwijl ik luisterde naar een opname van Ella Fitzgerald. Het was op dat moment dat ik het echt zeker wist en die gedachte was heel geruststellend.
 
* Wie zijn je muzikale helden en waarom?
Te veel om op te noemen!
 
* Welk gegeven, wat of wie kan je nog verrassen, na al die jaren in de muziek?
Wat mij het meeste verrast, is dat je als muzikant jezelf blijft herontdekken en eigenlijk nooit volleerd bent. Er zijn altijd wel nieuwe doelstellingen en dromen, waardoor je constant op zoek gaat naar de ware muzikant in jou.

* Welk muziekgenre sluit het nauwst aan bij je persoonlijkheid?
Sinds enkele jaren heb ik een sterke voeling met het genre jazz. Dit komt ondermeer door de virtuositeit van vele jazzmuzikanten en het gevoel dat ik krijg wanneer ik er actief mee bezig ben. Ook ben ik erg fan van de jazzscene rondom het genre en de visie van iedereen die daar deel van uitmaakt. Natuurlijk hou ik ook van andere genres, maar mijn hart ligt momenteel echt in het Jazzgebeuren.

* Welke instrumenten speel je of wil je nog graag leren spelen?
Ik doe momenteel buiten zang ook aan piano, (klassiek) gitaar, een beetje bas, blokfluit en ik ben bezig met het opnemen en producen van mezelf of muziek die ik tof vind. Ik zou heel graag trompet of saxofoon leren spelen!

* Heb je nog muzikale ambities voor de komende jaren? 
Iets waar ik echt van droom is om in de komende jaren een album te maken met goede muzikanten waarmee ik bevriend ben. Iets waar ik enorm trots op kan zijn en een publiek mee kan bereiken. Ik wil mezelf ook blijven ontwikkelen en uitdagen.

* Wat wil je je leerlingen bijbrengen? Wat is voor jou belangrijk in je lessen?
Wat ik vooral belangrijk vind is dat de leerlingen een nieuwe kant van zichzelf ontdekken die ze zelf leuk vinden. Ze moeten geloven in de dingen die ze brengen en er volledig achter staan. Ik wil ze dingen aanreiken waardoor ze hun vaardigheden kunnen uitbreiden en in zichzelf kunnen geloven.
 
* Wat hebben al die jaren in de muziek je voorlopig geleerd als mens?
Dat muziek de sterkste en mooiste taal is die een mens kan spreken. Het kan zonder woorden een boodschap overbrengen en mensen raken. Je weet pas waartoe muziek in staat is, als je het leert respecteren en koesteren.

Geen cursussen gevonden